Rörstrand museum och kafé har öppnat! Se öppettider i menyn.

DET NYA MUSEET

Rörstrand är stämpeln under kaffekoppar, tallrikar och praktpjäser, men också berättelsen om snart 300 år av innovationer och kreativt arbete, om skapandet av vackra och funktionella föremål.

GUIDADE VISNINGAR FÖR GRUPPER

Vill du höra anekdoter om hur det var att jobba på porslinsfabriken, lära dig hur du känner igen äkta porslin och varför inte alla serviser har ett namn? Gör besöket till något extra och boka en guidning.

Kommande utställningar

RÖRSTRAND MUSEUMS SAMLINGAR

Museet rymmer en skatt av föremål skapade på Rörstrand från 1700-talet till idag. Allt har tillverkats av leror, lyfta ur marken och förvandlade till säljbara produkter. Fabriken utvecklades genom ett oavbrutet konstnärligt och tekniskt sökande, en jakt på allt bättre keramiska material, nya metoder, uttryck och skönhet, både i vardagsgods och lyxkeramik.

RÖRSTRAND MUSEUMS KAFÉ

Välkommen att smaka vår egen blandning av kaffebönor, dricka en kopp Mon Amie-te och njuta av en kula glass som inte finns att köpa någon annanstans.

HITTA TILL RÖRSTRAND MUSEUM

Rörstrand Museum ligger ett stenkast från Nya stadens torg i Lidköping, mot Vänerstranden. 

Med bil
Följ sevärdhetsskyltningen märkt Rörstrand från stadens infarter. Om du kommer åkande på 44:an från Trollhättan, åker du rakt fram i rondellen in mot centrum på Mellbygatan.

Kollektivt
Från Göteborg och Mariestad kan du bekvämt ta dig med Kinnekulletåget som utsetts till Sveriges vackraste tågresa. Från Stockholm kan du åka tåg med ett enkelt byte till buss mellan Skövde och Lidköping. Från Lidköpings resecentrum går du över järnvägsbron till Rörstrand Center. Entré till museet ifrån innergården. 

PORSLINSFESTIVALEN 19-21 AUGUSTI 2022

En kär tradition i Lidköping där det kulturhistoriska arvet levandegörs och den samtida kreativiteten flödar under en tre dagar lång folkfest för dig som tycker om keramik, konst, konsthantverk och design.

19 augusti – branschdag med föreläsningar och workshops
20 augusti – drejarmästerskap, guidningar, försäljning m.m.
21 augusti – familjedag med barnaktiviteter

Spela videoklipp

Tips på fler saker att hitta på