Porslinsfestivalen i Lidköping 2024 | 24 Augusti

TACK TILL ER!

Stort tack till alla er som bidrar till att Porslinsfestivalen i Lidköping kan genomföras och fortsätta framöver. Vi hoppas att eventet kan växa och i framtiden bjuda på ett ökat nordiskt samarbete.

NBV - P-festival 2022
Iittala outlet
Porslinsstadens fastigheter
Cebex

"PIECE by PIECE"

2022 startar initiativet att under varje festival påbörja och framåt inviga en utsmyckning för Poslinsstaden Lidköping och som på sikt skall göra det omöjligt att undvika den keramiska traditionen Lidköping har att förvalta. Ett arv som vill utvecklas.

De flesta drejade föremål startar med en cylinder som sedan omformas. Under en av aktiviteterna för årets porslinsfestival, ”PORSLINSCROSS” fylls 12 cylindrar i plexiglas med porslinsskärvor. Du som besöker festivalen kan ta med keramik och porslin som du inte längre vill ha i skåpen för att i ett av festivalens besökstält krossa godset och lägga ner det i en cylinder. På så vis blir du som besökare medskapande till ett av verken till Porslinsstaden Lidköping. Det kommer även finnas befintlig keramik att krossa.

Cylindrarna skall därefter sammanfogas på lite olika vis till pelare och placeras ut i Lidköping. Verket har fått namnet ”PEICE by PIECE”!

 
STÖD INITIATIVET

Vill du eller ditt företag bidra till att verken slutförs och placeras tar Porslinsfestivalen tacksamt emot ditt bidrag via Swish. För 1 000 kr och uppåt får du/ditt företag plats för din logotyp på Porslinsfestivalens hemsida.

 

Skriv ditt företagsnamn i meddelanderutan och skicka din logotyp till info@porslinsfestivalen.se.