STORT TACK

Vi riktar ett stort tack till alla er som bidrar till att Porslinsfestivalen i Lidköping kan genomföras och fortsätta framöver. Vår förhoppning är att evenemanget kan växa och i framtiden bjuda på ett ökat nordiskt samarbete.

Västra Götalandsregionen
Sparbanksstiftelsen Lidköping
Lidköpings kommun
Destination Läckö-Kinnekulle
Turistrådet Västsverige
Rörstrand Fiskars Iittala outlet
NVB
Porslinsstadens Fastigheter
Things at web
CEBEX

Iittala outlet
NBV - P-festival 2022
Porslinsstadens fastigheter
Krossat porslin

PIECE by PIECE

2022 startade initiativet att under varje festival påbörja och framåt inviga en utsmyckning för Poslinsstaden Lidköping och som på sikt skall göra det omöjligt att undvika den keramiska traditionen Lidköping har att förvalta. Ett arv som vill utvecklas. De flesta drejade föremål startar med en cylinder som sedan omformas.

Du som besöker festivalen kan ta med keramik och porslin som du inte längre vill ha i skåpen för att i ett av festivalens besökstält krossa godset och lägga ner det i en cylinder. På så vis blir du som besökare medskapande till ett av verken till Porslinsstaden Lidköping.

Det kommer även finnas befintlig keramik att krossa. Cylindrarna skall därefter sammanfogas på lite olika vis till pelare och placeras ut i Lidköping. Verket har fått namnet “PEICE by PIECE”!

STÖD INITIATIVET
Vill du eller ditt företag bidra till att verken slutförs och placeras tar Porslinsfestivalen tacksamt emot ditt bidrag via Swish. För 1 000 kr och uppåt får du/ditt företag plats för din logotyp på Porslinsfestivalens hemsida. Kontakta oss för mer information.